perjantai 18. maaliskuuta 2016

Elumen suoraväri testaukseen

Goldwell Elumen suoraväri perustuu suoravärjäystekniikkaan - täysin ilman hapetetta ja ammoniakkia. Elumen on yhtä kestävä kuin perinteinen kestoväri, mutta hiuksille hellävarainen ja jopa hoitava.

Kiinnostuin erityisesti Elumen-väristä, koska äitini on allerginen muille perinteisille kestoväreille. Elumen ei sisällä fenyleenidiamiinia, joka on allergisoiva ainesosa perinteisissä hiusväreissä. Allergia todettiin vasta myöhemmin ja se esiintyi korvanlehden takana olevana kutiamisena, punoituksena sekä rakkuloiden muodostumisena.

Äidillä on ollut käytössä allergian toteamisen jälkeen ainoastaan Goldwell värivaahtoja, mutta väri ei ole kestänyt kauaa ja sitä on jouduttu värjäilemään jatkuvasti. Siksi Elumen-väri on pelastus hiuksille, jos on allergiaa ja haluaa kestävämmän värimuutoksen.

Tavoitteena oli eri värisävyjä sisältävä ruskean punertava lopputulos.

  • Aluksi lähdin tekemään vaaleita huppuraitoja. Raidat tuovat juuri niitä eri sävyjä hiuksiin.
  • Raitojen jälkeen levitin pitkän tyven Elumen väriä (NG+BG+BR)
  • Vaikutusajan jälkeen 20min lämmössä pesin (2x shampoo) värin pois ja kuivasin hiukset ja lähdin valitsemaan uutta väriä. Levitin tyvestä latvaan NG+BR (enemmän NG).
  • Pesin (2x shampoo), pyyhekuivasin ja laitoin Elumen Lock värisinetin 5min, joka lukitsee Elumen-värin hiuksiin sekä vähentää väripigmenttien poispeseytymistä.


Lähtötilanne, jossa pohjalla Goldwell värivaahtoja.
Huppuraitojen jälkeen.
Lopputulos sisällä (vas.) ja luonnon valossa (oik.)


Olin erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Väri ei aiheuttanut mitään allergisia reaktioita, eikä värin muutoksessa ole tapahtunut poikkeavuutta reilun viikon sisällä.

Reilu kuukauden jälkeen väri oli haalistunut jonkin verran, joten levitin uuden värin hiuksiin. Tällä kertaa laitoin pelkkää BR Elumen väriä. Tarkoituksena oli saada väristä syvempi ja enemmän punaista pigmenttiä esille. Lopputulos onnistui tavoitteen mukaisesti.

Väri on huomattavasti syvempi edelliseen verrattuna. Väri ei näytä lähesän niin rusehtavalta sisällä, vaan havaittavissa on silloinkin monia eri punaisen pigmenttejä. Lähtötilanne oli tummempi, joten uskoisin että syvyys onnistui paremmin sen takia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti